The Pulpit

Take a walk in the past

"The pulpit with high ceilings" is one of six spectacular works that will bind art, nature and local life together around the upcoming national park Skjern Å.

The sculpture "The pulpit with high ceilings" was created by artist Bjørn Kromann-Andersen, and stands in Skjern Enge by King Hans' bridge at the end of Petersmindevej. The sculpture itself is made of corten steel, and will in time be characterized by a rust-red color, which plays beautifully up to the grass-green meadows.

The idea behind the sculpture is that in the flat West Jutland landscape there are "high ceilings". The large celestial space therefore invites both enthusiasm and devotion, which is in contrast to the church pulpit with canopy, there is above the sculpture's pulpit the large celestial space.

From the pulpit there is room to shout out his message or maybe even just enjoy the silence. The pulpit provides space for many possibilities.

On the flat back of the sculpture is written "Everything has a back", which may refer to the back of man, or an unknown and perhaps unanswered page.

Opdateret af:
VisitVesterhavet turist@visitvesterhavet.dk
VisitVesterhavet

  • The Pulpit
  • Petersmindevej
    6900 Skjern